"Víno je mezi nápoji nejušlechtilejší, mezi léky nejchutnější, mezi pokrmy nejpříjemnější" Plutarchos

Ing. Iveta Steinerová



iveta.steinerova@gmail.com

Archiv článků

Castello Bonomi je prestižní italské vinařství nacházející se v srdci italské oblasti Franciacorta v Lombardii, která je známá svými šumivými víny vyráběnými tradiční metodou. Castello Bonomi je jediné vinařství v této oblasti, které sídlí v historickém zámku s tak bohatou historií. Historie...
  Domaine Delmas se nachází v oblasti Limoux, která je známá svými šumivými víny. Oblast Limoux je jedno z nejstarších míst pro výrobu šumivých vín ve Francii, ještě před objevením šampaňského. Historicky je zdejší metoda výroby datována do 16. století. Domaine Delmas, založená v roce...
Vinařství Baron Longo se nachází v Egne, malebném městečku v Jižním Tyrolsku, které leží na severu Itálie. Historie tohoto vinařství odráží hluboké kořeny rodiny, jejich prozíravost a průkopnického ducha. Minulost byla formována lidským osudem a nepředvídatelnými zvraty. Jméno Baron Longo sahá až...
Ribolla Gialla Col Mesian Brut je šumivé víno vyrobené z odrůdy Ribolla Gialla, která je typická pro severovýchodní Itálii, zejména regiony Friuli-Venezia Giulia a Slovinsko. Ribolla je známá svou schopností vytvářet svěží a aromatická vína s vysokou kyselinkou, proto je často využívána pro výrobu...
Domaine des Croix Perrières - Toto malé panství o rozloze necelých 5 hektarů využívá výhod nádherných jižních vinic uprostřed svahu. Víno je vinifikováno se stejnou péčí jako vína Grands Crus a zraje 14 měsíců v dubových sudech. Ročník 2018 je rafinovaný, s hedvábnými tříslovinami a plný kouzla....

Oltrepò Pavese

01.07.2024 18:00
Apelace Oltrepò Pavese z italské Lombardie je známá především svými skvělými šumivými viny. Kopcovitý terén, mírné klima a bohatá půda vytváří ideální podmínky pro pěstování různých odrůd hroznů. Nejrozšířenější odrůdy jsou zde Pinot Noir a Bonarda. Oltrepo Pavese DOC (v překladu Pavia přes Pád) je...

Saké - jak mu porozumět

20.04.2024 18:46
Saké, často označované jako japonské rýžové víno, je alkoholický nápoj japonského původu, vyrobený fermentací rýže, která byla leštěna, aby se odstranily otruby. Ačkoli je nazýváno rýžovým vínem, proces výroby je spíše podobný procesu vaření piva, kde se škrob přeměňuje na cukry, které zkvasí na...
Když někomu řeknete, že se chystáte jet do Norska, tak většina lidí odpoví: „Na ryby?“, anebo reaguje: „Na Lofoty, a co polární záře?“ Když odpovíte že důvodem cesty je ochutnat whisky, která se vyrábí daleko za polárním kruhem, v nejsevernější palírně světa, okolí vás považuje za blázny. Když...
Jako Kain a Abel spolu po staletí soupeřili sourozenci Primitivo a Zinfandel. Naštěstí ani jeden z nich v tomto případě nebyl zabit. Po 30 letech diskusí a neshod (včetně právního zásahu Úřadu pro alkohol, tabák a střelné zbraně) výzkum DNA provedený Carole Meredith z Kalifornské...
Portské je ikonické fortifikované víno s bohatou historií vyrobené v portugalském údolí Douro. Typické portské je červené sladké víno, existují však i jeho bílé, suché a polosuché varianty. Růžové portské je nově vznikající kategorií. S výjimkou bílé varianty, která se podává...
Záznamy: 1 - 10 ze 35
1 | 2 | 3 | 4 >>